29 juni 2018

Rechtsbijstand verzekerd?

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan kunnen we je vaak kosteloos bijstaan! Wordt je betrokken in een juridische procedure óf moet je er zelf een opstarten, dan heb je ‘recht’ op een vrije advocaatkeuze via je rechtsbijstandverzekering. Maar ook zonder dat er geprocedeerd wordt, kunnen wij je (op kosten van de verzekering) bijstaan!

Vrije advocaatkeuze

Een rechtsbijstandverzekering zal doorgaans een kwestie zelf (willen) oplossen. Nog te vaak merken wij dat jij én je kwestie niet de aandacht krijgen die je verdient. Het is dan ook logisch dat veel particulieren en ondernemers met een rechtsbijstandsverzekering bij ons aankloppen. Wij nemen de kwestie/procedure over én regelen dat de verzekering doorgaans alle kosten draagt.

Omdat verzekeraars niet happig zijn een zaak bij een advocatenkantoor neer te leggen, verbinden ze daar vaak voorwaarden aan. Denk aan het betalen van een “eigen risico” of een maximum bedragen. Deze voorwaarden staan op je polisblad; we helpen je hier graag mee. De Consumentenbond heeft een handig overzicht gemaakt, per rechtsbijstandverzekering. Zo kan je snel zien wat (hoogstwaarschijnlijk) de voorwaarden van je verzekering zijn.

Kortom, wil jij dat wij je kwestie voorzetten. Neem dan gelijk contact met ons op en we verzorgen alles voor je.

Second opinion

Bij veel verzekeraars is het mogelijk om bij een discussie met je rechtsbijstandsverzekeraar een onafhankelijke advocaat in te schakelen voor het geven van een ‘second opinion’. Denk bijvoorbeeld aan een geschil of een bepaalde kwestie wel of niet gedekt is, maar ook of je zaak wel correct wordt behartigd. The Legal Department kijkt graag met je mee. Ook voor een second opinion kan je contact met ons opnemen.